vrijdag 8 september 2017

Mediamiek_10 het kind in mij

De iPad staat op de rand van het aanrecht. Dragon Dictation staat aan. ik hoef maar in te spreken en het wordt geschreven.

Ik ben bezig met het maken van deeg . Van spelt meel. Vannacht rond 1.30 uur, het is volle maan en ik was klaarwakker, vond ik inspiratie voor het maken van een begin voor zuurdesembrood. Zelfgemaakt zuurdesembrood, het hele proces van het maken van een giststarter, ik weet hoe het werkt. Ik heb het vaak gedaan maar het is lang geleden.

Aanstaande zondag is opnieuw een cursusdag Mediumschap van Bert Back. Het kind in mezelf, vorige levens, deze thema's zullen aan bod komen. De afgelopen twee maanden was pauze. Wat er precies allemaal gebeurt, het is me niet duidelijk. Maar er gebeurt heel veel.

Het kind in mezelf. De opdracht was mezelf voor te stellen in een kamer als peuter zittend in mijn ouderlijk huis. als volwassene door de voordeur naar binnen gaan, en mezelf daar als peuter ontmoeten. Elke keer opnieuw word ik emotioneel bij dit beeld. Als peuter alleen op de grond zonder speelgoed. Ik kijk omhoog, ontmoet met grote kinderogen mijn blik als volwassene en voel me verloren. 

Alles wat gebeurd heeft te maken met dat kleine kind in mij. Ik ben mega creatief. niet alleen in mijn hoofd, maar ik doe het. Deze week heb ik een keramiekoven gestookt. Producten stonden er al jaren in te drogen. Ik vond het doodeng. Zulke hoge temperatuur. De stekker bleek kapot. Hulp gekregen van iemand die handig is met elektriciteit. het was goed dat ik zijn hulp inschakelde want dat was zeker brandgevaarlijk. Intuïtief heb ik dat waarschijnlijk aangevoeld. Daarom al die tijd niet gestookt.

Toen ik de producten uit de oven had gehaald, waaronder een object heel kwetsbaar, omdat ik het had omwikkeld met een soort ijzer gaas wat gebruikt wordt voor het insteken van bloemen in een boeket, heb ik het direct geglazuurd. en de dag erna opnieuw gestookt. Nu afwachten wat de glazuur doet als het gaat om de kwetsbaarheid van het ijzergaas. Is het geplakt aan de keramiek of is het nog steeds los.

 Ik heb het niet aan durven raken omdat zodra ik het aan zou raken en het inderdaad breekt ..... einde verhaal. Daarom heb ik van boekbinderslijm een oplossing gemaakt die ik kan sproeien. Uit ervaring weet ik dat dit een geweldig middel is. De sterk verdunnende lijm laat geen sporen na. In het begin is het wit, maar gedroogd is het transparant en dat wat kwetsbaar is heeft een beschermlaagje gekregen wat je niet ziet. spannend spannend spannend. Proces van dagen. Achteraf gezien van jaren. Het eindresultaat: ik ben super lyrisch. Inmiddels heb ik een plek geruimd waar het staat te pronken. Heeft zeker symbolische waarde. Eigenlijk is alles wat ik maak verbonden met symboliek. Soms weet ik het pas achteraf. Dan herken ik mezelf in wat ik gemaakt heb en word me bewust.


Ik ga terug naar mijn speltmeelbeslag. Improvisatie. Geen idee wat het gaat worden. Ben van plan het uit te rollen en te bakken. Heb er een ei door gedaan. Hoop dat het daardoor wat luchtiger wordt. Volgende week ga ik werken voor boekenfestijn in Utrecht. De giststarter ga ik daarna maken. Dat vraagt veel aandacht. Vandaag maak ik iets wat vast lekker gaat zijn maar nog vorm moeten krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten